vitera-logo.svg

Uit respect voor het huis van mijn vader

M_Vitera_Testimonials 08-06-21 - website.jpg

Het resultaat mag er zijn. Het oude enkele glas is overal vervangen door hoogwaardige, energiezuinige ramen. Het zal in de winter een stuk aangenamer zijn.” Kortom: een echte warme thuis.

Deel

Een plek vol warme herinneringen. Dat is het huis waar Charlotte Deruyck (49) al 16 jaar woont. Als baby en peuter groeide ze op in de woning die haar vader eigenhandig bouwde. Vandaag is het de thuis voor haar gezin met drie dochters. “Het huis is een deel van onze familiegeschiedenis. Uit respect voor mijn vader die onlangs overleed, bewaren we zoveel mogelijk de authentieke elementen.”

“Nostalgie met een moderne touch”

Een terugkeer naar het ouderlijke huis is altijd een emotionele keuze. Zeker als je vader het huis met eigen handen metste en afwerkte. “Nu hij gestorven is, maakt dat het extra speciaal”, vertelt Charlotte. “Vooral mijn dochters wilden zoveel mogelijk oorspronkelijke elementen bewaren. Het rieten dak, de houten balken, de haard: dat is pure nostalgie. Ook voor mezelf, ja.” Bij het verbouwen van de woning koos het gezin voor een moderne touch in combinatie met de originele eyecatchers. “Zo blijft mijn vader hier aanwezig.”

“Meteen alles laten vervangen”

Charlotte is medisch secretaresse en levensgenieter. Op reis gaan, een kleine wandeling in de natuur, lekker eten en drinken: daar is ze altijd voor te vinden. “Al ben ik ook heel graag thuis”, benadrukt ze. “Ik hou de tuin graag netjes. Hetzelfde geldt voor ons huis.” Toen een houten raam in een van de slaapkamers stuk ging, keek Charlotte snel voor een oplossing.

“Nu een raam vervangen en volgend jaar weer een paar, dat zag ik niet zitten. We pakten meteen de hele woning aan. Met nieuwe ramen en deuren.” Het was Charlottes broer – net als haar vader een aannemer – die kunststof aanraadde. “En het resultaat mag er zijn. Het oude enkele glas is overal vervangen door hoogwaardige, energiezuinige ramen. Het zal in de winter een stuk aangenamer zijn.” Kortom: een echte warme thuis.

Bezoek onze showroom

Wenst u advies bij de aankoop van uw ramen of deuren? Of bent u op zoek naar inspiratie?